Posjet gradonačelnika Grada Vukovara našoj udruzi

Danas nas je u prostorijama Udruge posjetio gradonačelnik grada Vukovara, te smo održali sastanak na temu djelovanja udruge i upoznali gradonačelnika sa projektima koje provodimo i kroz koje zapošljavamo ukupno 20 osoba.

Udruga aktivno djeluje već sedam godina i za svoj rad ima podršku lokalne zajednice, gradonačelnika i odjela društvenih djelatnosti jer je prepoznato kako nije cilj našim korisnicima samo proslijediti donirane namirnice kroz Socijalnu samoposlugu nego i ostale projekte usmjeriti prema njihovim potrebama i podizanju kvalitete života.

„Socijalna samoposluga samo je jedna od djelatnosti kojima se Humanitarna udruga „Duga“ bavi. U suradnji s Gradom Vukovarom nositelj je nekoliko projekata i udruga kontinuirano raste svakom godinom. Samo na projektu Zaželi zapošljava 15 djelatnica i pomaže 90 kućanstava s područja grada Vukovara. Projektom „Godine nisu važne“ pomažu vukovarskim umirovljenicima i brine za njihove potrebe. Vidimo kako je ova udruga usmjerena na olakšavanje života svim ugroženim skupinama našega grada za čiju dobrobit kontinuirano brine. Ne smijemo okretati glavu od teških sudbina ljudi oko nas jer se tijekom života svi suočavamo s teškim okolnostima u kojima nam je potrebna podrška, a to je upravo ono što Humanitarna udruga „Duga“ pruža,“ istaknuo je gradonačelnik Penava.