Radionice u sklopu programa za aktivno i sretno starenje – “Godine nisu važne!”

Edukativne radionice na temu “Prava pacijenata” održane su 26.01. i 03.02.2021. godine u prostorijama Humanitarne udruge Duga Vukovar.

Pravo na informaciju, pravo na privatnost, međusobni odnos pacijenata i liječnika, pravo na drugo mišljenje, vrijeme čekanja na zdravstvene usluge, opasnost kasne dijagnoze, zakonski okvir, iskustva u praksi samo su neke od tema kojih smo se dotakli a za koje su korisnici pokazali veliki interes.

Upravo su osobe treće životne dobi često u ulozi pacijenta i nužno ih je  informirani o njihovim pravima jer im daju  mogućnost sudjelovanja u odlukama o vlastitom zdravlju i životu.

Radionicu je održala Tanja Popović Filipović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača a provodi se u sklopu programa podrške za aktivno i sretno starenje “Godine nisu važne ! “, koji ima za cilj povećanje kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika sa svrhom unaprjeđenja zdravlja, očuvanja funkcionalne sposobnosti, sigurnosti i sudjelovanja umirovljenika u zajednici u kojoj žive te poticanja međugeneracijske solidarnosti kroz uključivanje volontera.

Partneri na projektu Centar za edukaciju i informiranje potrošača i Grad Vukovar a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva “Razvoj i širenje socijalnih usluga koje pružaju udruge za razdoblje od 2020. do 2023. godine.