ODRŽANA FUNDRAISING EDUKACIJA ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA

Dana 18.-og i 19.-og siječnja održana je online edukacija o modelima održivosti neprofitnih organizacija i razvoju FUNDRAISING kulture u okviru projekta TEACHgiving- zajedno protiv siromaštva hrvatskog sela podržanog kroz Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj kojeg provodi Humanitarna udruga Duga Vukovar u partnerstvu sa Centrom za edukaciju i informiranje potrošača.

Edukaciju je vodila Mladenka Majerić – savjetnica za fundraising i menadžment neprofitnih organizacija. Sudionici su se upoznali sa alternativnim modelima financiranja kroz uspješne primjere iz prakse hrvatskih i međunarodnih organizacija, sagledali važnost komunikacije s korisnicima i širom javnosti te će znanja dobivena ovom edukacijom organizacije dodatno razviti kroz planiranje vlastitih fundraising planova i aktivnosti uz savjetovanje i podršku stručnjaka.

Predstavnici udruga izrazili su kako im je ova edukacija bila veoma interaktivna, zanimljiva, korisna, razumljiva i jednostavna za pratiti, te im je otvorila nove vidike i ideje za razvoj odnosa sa donatorima i jačanje financijske održivosti i vidljivosti organizacije.

Na edukaciji su sudjelovale sljedeće udruge: Podružnica Breza Vukovar, Mladi protiv gladi Vinkovci, Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece „ MALI ZMAJ“ Zagreb, Humanitarna udruga fra Mladen Hrkač Zagreb, Udruga Kolajna ljubavi Imotski, Kršćanska humanitarna udruga Putevi Milosti, Humanitarna udruga Dar dobrote Našice.

Projekt „ TEACHgiving – zajedno protiv siromaštva hrvatskog sela „ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

The „ TEACHgiving – together against the poverty of the Croatian countryside „ project benefits from a grant under the Active Citizens Fund from Iceland, Liechtenstein and Norway, trought the EEA Grants.