72 SATA BEZ KOMPROMISA U HUMANITARNOJ UDRUZI DUGA VUKOVAR

Dana 14. listopada 2022. volonteri Gimnazije Vukovar sudjelovali su u volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa u Vukovaru – Probudi se!

Osim što služe kao odličan dekor doma, ureda ili bilo koje druge prostorije, biljke imaju i mnoge druge dobrobiti: pročišćavaju zrak, sprječavaju bolesti, povećavaju produktivnosti, podstiču kreativnost, popravljaju raspoloženje i sl.

No, vrtlarenje nije ni malo lak zadatak. Od odabira biljaka do njihovog pozicioniranja za stvaranje prekrasnog vrta u pomoć su došli volonteri učenici Gimnazije Vukovar koji su zajedno sa osobama starije životne dobi uređivali interijer Udruge.

Zahvaljujemo se svim sudionicima na uređenju prostora i stvaranja male zelene oaze, te na uloženom vremenu i trudu.

O projektu

“72 sata bez kompromisa”; je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva – diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.