Volonterski program i program za mlade

Volonteri su nezaobilazan dio na putu rasta i napretka naše udruge. Sudjeluju u brojnim aktivnostima udruge nesebično dijeleći svoja znanja, vještine, entuzijazam, energiju i slobodno vrijeme a uključivanjem mladih u naš rad dajemo doprinos u promociji volontiranja kao poticanja aktivne uloge djece i mladih, kako u društvu u kojem sada žive tako i u njihovoj pripremi za budući život jer volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, stvara aktivne građane koji će znati prepoznati potrebe u svojoj zajednici i na njih odgovarati konkretnim akcijama i doprinijeti boljem i pravednijem društvu.

Humanitarna udruga Duga Vukovar 2014. godine dobitnik je volonterske nagrade u kategoriji: Primjer organizatora volontiranja.

Želiš postati volonter? Ispuni obrazac za prijavu.

Upitnik za volontere


  (ako se još školuješ, napiši o kojoj je školi/fakultetu riječ)

  U Humanitarnoj udruzi Duga Vukovar volontiranje dijelimo na kratkotrajno (povremeno) volontiranje i dugotrajno (kontinuirano) volontiranje.

  Kratkotrajno (povremeno) volontiranje podrazumijeva sudjelovanje na volonterskim aktivnostima koje se realiziraju jednokratno i traju točno određeno vrijeme (npr. promocija projekta i programa Udruge, distribucija letaka, provedba istraživanja, pomoć u zaprimanju donacija, sudjelovanje na društveno-kreativnim radionicama...). Ovaj tip volontiranja je za sve koji žele povremeno sudjelovati u volonterskim aktivnostima, bez obveze na tjedni angažman.

  Dugotrajno (kontinuirano) volontiranje uključuje rad na dugoročnim aktivnostima i redovit kontakt sa članovima udruge (npr. osmišljavanje, priprema i vođenje radionica, pisanje tekstova za web, pisanje izvještaja o radu, terenski rad i obrada podataka, organiziranje događaja i volonterskih akcija, skladišni poslovi, manje zahtjevni administrativni poslovi, mogućnost dodatnog educiranja kroz projekte...). Od volontera koji se odluče za ovu opciju očekuje se tjedni angažman u trajanju od 4 do 8 sati u razdoblju od barem tri mjeseca.


  Kratkotrajno (povremeno) volontiranjeDugotrajno (kontinuirano) volontiranje

  Hvala ti na prijavi za kratkotrajno (povremeno) volontiranje!

  Dodat ćemo te na mailing listu te ćemo ti slati pozivnice za sve nadolazeće volonterske aktivnosti. Na poziv se možeš ili ne moraš odazvati, sve ovisi o tvojim mogućnostima u danom trenutku. Osim toga, slat ćemo ti i obavijesti o događanjima na kojima možeš sudjelovati bez ikakve obveze. Ako se u nekom trenutku želiš odjaviti s mailing liste, dovoljno je da nam se javiš na administracija@duga-vukovar.hr
  Hvala ti na prijavi za dugotrajno (kontinuirano) volontiranje!

  Za vrijeme kontinuiranog volontiranja od tebe očekujemo redovito javljanje uz tjedni angažman koji se dogovara sa svakim volonterom individualno. Poprilično smo fleksibilni, sve se može dogovoriti. 🙂 Zauzvrat ti nudimo različite edukacije i potporu tijekom volonterskih aktivnosti.

  Molim te da izabereš najviše 3 kategorije!  Većina volonterskih aktivnosti uključuje pripremu volontera i ne zahtijeva prethodno iskustvo.

  Iz zanimljivih hobija mogu se roditi super ideje, projekti, aktivnosti... 🙂  Volonteri u 2022. godini

  72 sata bez kompromisa u Humanitarnoj udruzi Duga Vukovar

  Humanitarna akcija ‘Jednim krugom nahranimo jednu obitelj’

  Volonteri OŠ Nikole Andrića Vukovar

  Volonteri u akciji prikupljanja donacija i promidžbi udruge

  Volonteri Veleučilista Lavoslav Ružička u Vukovaru uređuju prostor Socijalne samoposluge