Održana završna konferencija projekta Zaželi – ruka podrške za bolje sutra 2

Dana 10.05.2023. održana je završna konferencija projekta „Zaželi – ruka podrške za bolje sutra 2“ koji se provodio na području grada Vukovara te prigradskih naselja Sotin i Lipovača.

Kroz projekt je zaposleno 15 djelatnica koje su sa radom započele 01.11.2022. i u ovih 6 mjeseci provedbe projekta kroz pružene usluge: dostava namirnica i lijekova, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pružanje podrške u vidu druženja, razgovora, pratnju u raznim društvenim aktivnostima osigurana je podrška za ukupno 111 krajnjih korisnika.

Ciljevi ovog projekta su s jedne strane zaposliti 15 pripadnica koje spadaju u teže zapošljivu skupinu, žene starije od 50 godina života i time osigurati preduvjet za njihovo osnaživanje na tržištu rada, a sa druge strane omogućiti kvalitetnije uvjete za život i prijeko potrebnu pomoć i podršku našim krajnjim korisnicima, osobama starije životne dobi, osobama sa invaliditetom, teško pokretnim osobama. Na ovaj način ujedno je smanjena socijalna isključenost ciljanih skupina i krajnjih korisnika, ali isto tako ovo je jedan od načina prevencije izloženosti raznim oblicima nasilja prema starijim osobama.

Djelatnice su izrazile zadovoljstvo i zahvalnost što su imali priliku i mogućnost zapošljavanja i rada na ovakvom projektu, ali im je i žao što je ova faza projekta trajala samo 6 mjeseci i što je završio u trenutku kada su se uhodale i stekle povjerenje korisnika.

U planu je prijava na novi natječaj za sljedeću fazu projekta „Zaželi“ koji bi trebao biti otvoren krajem lipnja ili početkom srpnja.

Projekt Zaželi-ruka podrške za bolje sutra 2 je sufinancirala Europska unija temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Ukupna vrijednost projekta: bespovratna sredstva u iznosu od 741.600,00 kn.

Upravljačko tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Razdoblje provedbe projekta: od 14.09. 2022. – 14.05.2023. (8 mjeseci)

Partneri na projektu: Centar za edukaciju i informiranje potrošača, Centar za socijalnu skrb Vukovar, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar