ODRŽAN PRVI KOORDINACIJSKI SASTANAK

Dana 28.10.2022. održan je prvi koordinacijski sastanak na kojem je prisustvovalo 15 zaposlenica na projektu Zaželi – ruka podrške za bolje sutra 2.

S ciljem uspješne provedbe projektnih aktivnosti izvršene su potrebne administrativne radnje vezane uz izvještavanje zaposlenica o svom radu i dogovorene daljnje aktivnosti za uspješno pružanje potpore i pomoći krajnjim korisnicima – starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju.

Djelatnice sa radom započinju 01.11.2022. godine. Radni odnos je na temelju Ugovora o radu na određeno vrijeme sklopljen na 6 mjeseci , a svaka djelatnica će na dnevnoj bazi brinuti za  ukupno 6 kućanstava krajnjih korisnika na području grada Vukovara i /ili prigradskih naselja Sotin i Lipovača, te osigurati podršku za najmanje 90 korisnika. Usluge koje će im pružati su : dostava namirnica i lijekova, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pružanje podrške u vidu druženja, razgovora, pratnju u raznim društvenim aktivnostima. Korisnicima će svaki mjesec dostavljati paketi higijenskih potrepština.

Partneri na projektu: Centar za edukaciju i informiranje potrošača, Centar za socijalnu skrb Vukovar, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar

Razdoblje provedbe projekta: od 14.09. 2022. – 14.05.2023. (8 mjeseci)

Ukupna vrijednost projekta: bespovratna sredstva u iznosu od 741.600,00 kn.
Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Poziv: Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III

Broj poziva: UP.02.1.1.16

Upravljačko tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

PT 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje