ODRŽAN DRUGI KOORDINACIJSKI SASTANAK PROJEKTA Zaželi – ruka podrške za bolje sutra 2.

Dana 06.02.2023. održan je drugi koordinacijski sastanak na kojem je prisustvovalo 15 zaposlenica na projektu Zaželi – ruka podrške za bolje sutra 2.

Na sastanku su djelatnice i projektni tim razmijenili informacije i svoja dosadašnja iskustva rada na terenu, izazove sa kojima se susreću, pružena je međusobna podrška, izvršene su potrebne administrativne radnje vezane uz izvještavanje o radu i podijeli paketa higijenskih potrepština za korisnike projekta te su dogovorene daljnje aktivnosti za uspješno pružanje potpore i pomoći krajnjim korisnicima – starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju.

Djelatnice su sa radom započele 01.11.2022. godine. Radni odnos je na temelju Ugovora o radu na određeno vrijeme sklopljen na 6 mjeseci , a svaka djelatnica na dnevnoj bazi brine za ukupno 6 kućanstava krajnjih korisnika na području grada Vukovara i /ili prigradskih naselja Sotin i Lipovača, te je osigurana podrška za najmanje 90 korisnika. Usluge koje pružaju su : dostava namirnica i lijekova, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pružanje podrške u vidu druženja, razgovora, pratnju u raznim društvenim aktivnostima.

Partneri na projektu: Centar za edukaciju i informiranje potrošača, Centar za socijalnu skrb Vukovar, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar
Razdoblje provedbe projekta: od 14.09. 2022. – 14.05.2023. (8 mjeseci)
Ukupna vrijednost projekta: bespovratna sredstva u iznosu od 741.600,00 kn.
Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).
Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Poziv: Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III
Broj poziva: UP.02.1.1.16
Upravljačko tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike