INFORMATIČKA RADIONICA „KAKO PRAVILNO KORISITI E-MAIL“

Dana, 29. studenog 2022. godine u prostoru Humanitarne udruge Duga Vukovar održana je informatička radionica “Kako pravilno koristiti E – mail“ za osobe starije životne dobi u sklopu projekta GODINE NISU VAŽNE!- trogodišnji program za aktivno i sretno starenje.

Suvremena informatička tehnologija značajno doprinosi gospodarskom razvoju u svim državama svijeta i istovremeno olakšava i uljepšava život svojim građanima. Danas je praktički dostupna svima. Usprkos tome, velika većina starijih osoba je danas informatički djelomično ili čak potpuno nepismena. Jedan od glavnih razloga je u tome  što današnja starija generacija, za razliku od mlađe, nije imala mogućnost učiti informatiku u ranoj dobi jer tada još nije ni bilo računala, mobitela, tableta i svih drugih tehničkih pomagala koja se danas masovno proizvode i koriste. U današnjem užurbanom načinu života koji je sklon brzim i velikim promjenama (npr. kriza izazvana COVID-19) kada je sve veća potreba za Internet komunikacijom posebno sa liječnicima i službenicima u javnim ustanovama, važno je osobama starije životne dobi predstaviti sve mogućnosti koje pružaju računalo ili pametni telefon u svakodnevnom životu i pomoći im da samostalno savladaju ponuđene mogućnosti i/ili unaprijede već stečeno znanje.

Sudionici radionice, osobe starije životne dobi, naučili su kako se služiti e-mailom, od pisanja željene pošte, skeniranja i prilaganja dokumenata do slanja na željenu adresu. U radu sa ciljanom skupinom od izuzetne pomoći bili su volonteri Karla Čulig i Lucija Balić iz Gimnazije Vukovar i volonteri udruge Duga Vjekolsav, Teo i Dajana Stefankov i Marija Novaković. Radionicu je održala Tanja Popović Filipović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača.

Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.