Humanitarna udruga Duga Vukovar izabrana za primjer najbolje prakse u EU

Agencija Europskog socijalnog fonda je na preporuku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH, odabrala Humanitarnu udrugu Duga Vukovar za predstavljanje primjera najbolje prakse u EU. Ovaj izbor dolazi kao priznanje za uspješno provedena 4 FEAD projekta KAP DOBROTE, koji su se bavili ublažavanjem siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom paketa namirnica.

Na prvom zajedničkom događaju ESF+ Zajednice praksi (Cop) na “Forumu socijalnih inovacija” u Bruxellesu, Belgija, 26. i 27. listopada 2023. godine, Humanitarna udruga Duga Vukovar je predstavili svoju izvrsnu provedbu programa za popratne mjere u području prevencije smanjenja otpada od hrane te ostalu materijalnu pomoć i podršku koju pruža najpotrebnijim sugrađanima.

Mjere koje su provedeno u okviru 4 FEAD projekta financirana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, ali i predstavljanje cjelokupnog djelovanja rada Udruge, njenih Programa i programskih i projektnih aktivnosti prezentirale su predsjednica Udruge, Tamara Mikulić sa voditeljicom volonterskog programa i programa za mlade Tijanom Prokić.

Na ovom Forumu u kojem je sudjelovalo 250 organizacija iz različitih zemalja EU, Duga Vukovar je izabrana kao jedna od 5 organizacija koje predstavljaju najbolje prakse u aktivnostima pružanja materijalne potpore. Ovaj izbor potvrđuje izniman uspjeh u dosadašnjem korištenju europskih sredstava i predanost u poboljšanju kvalitete života naših sugrađana.

Oba dijela događaja prenosila su se uživo na linku: https://www.youtube.com/live/J1c0MSxqUbQ?feature=shared