Izrada zdravih smoothie napitaka

Na radionici „Izrada zdravih smoothie napitaka“ održanoj 12.04.2023. godine u prostorijama Humanitarne udruge Duga Vukovar, voditeljica Tanja Popović Filipović iz CEIP-a podsjetila nas je koliko je važno kako biramo namirnice, posebice svježe voće i povrće koje svakodnevno koristimo u našoj prehrani. Iako se ponekad učini neugledno to nikako ne znači da nije upotrebljivo i nutritivno vrijedno.

Pravilna prehrana temelji se na raznovrsnim namirnicama te se preporuča korištenje svježih namirnica koje rastu u našem podneblju, koje možemo i sami uzgajati u svom vrtu. Ukoliko ih nismo u mogućnosti sami proizvesti najbolje je povezati se i kupovati od lokalnih proizvođača, jer distribucija zahtjeva dodatno tretiranje voća i povrća kako bi iz udaljenih krajeva stigla do nas.

Hrana nije samo hrana, ona je tu kad smo sretni i slavimo ali i kad tugujemo zato je važno da joj pristupamo odgovorno i pripremamo na razne načine kako bi iz nje izvukli ono najbolje.

Mi smo danas kombinirali banane, šumsko voće i jogurt za ukusan i zdrav smoothie.

Aktivnost je održana u sklopu dvogodišnjeg Programa za aktivno i sretno starenje financijski podržanog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelj i socijalne politike.

Partneri: Grad Vukovar i Centar za edukaciju i informiranje potrošača Bilje.