Prijavnica za volontere

Hvala ti što želiš postati naš/a volonter/ka!

Zamolili bismo te da odgovoriš na nekoliko pitanja kako bismo mogli odrediti koji bi ti volonterski program mogao biti zanimljiv.

Veselimo se zajedničkim volonterskim podvizima! 😊


  (ako se još školuješ, napiši o kojoj je školi/fakultetu riječ)

  U Humanitarnoj udruzi Duga Vukovar volontiranje dijelimo na kratkotrajno (povremeno) volontiranje i dugotrajno (kontinuirano) volontiranje.

  Kratkotrajno (povremeno) volontiranje podrazumijeva sudjelovanje na volonterskim aktivnostima koje se realiziraju jednokratno i traju točno određeno vrijeme (npr. promocija projekta i programa Udruge, distribucija letaka, provedba istraživanja, pomoć u zaprimanju donacija, sudjelovanje na društveno-kreativnim radionicama...). Ovaj tip volontiranja je za sve koji žele povremeno sudjelovati u volonterskim aktivnostima, bez obveze na tjedni angažman.

  Dugotrajno (kontinuirano) volontiranje uključuje rad na dugoročnim aktivnostima i redovit kontakt sa članovima udruge (npr. osmišljavanje, priprema i vođenje radionica, pisanje tekstova za web, pisanje izvještaja o radu, terenski rad i obrada podataka, organiziranje događaja i volonterskih akcija, skladišni poslovi, manje zahtjevni administrativni poslovi, mogućnost dodatnog educiranja kroz projekte...). Od volontera koji se odluče za ovu opciju očekuje se tjedni angažman u trajanju od 4 do 8 sati u razdoblju od barem tri mjeseca.


  Kratkotrajno (povremeno) volontiranjeDugotrajno (kontinuirano) volontiranje

  Hvala ti na prijavi za kratkotrajno (povremeno) volontiranje!

  Dodat ćemo te na mailing listu te ćemo ti slati pozivnice za sve nadolazeće volonterske aktivnosti. Na poziv se možeš ili ne moraš odazvati, sve ovisi o tvojim mogućnostima u danom trenutku. Osim toga, slat ćemo ti i obavijesti o događanjima na kojima možeš sudjelovati bez ikakve obveze. Ako se u nekom trenutku želiš odjaviti s mailing liste, dovoljno je da nam se javiš na administracija@duga-vukovar.hr
  Hvala ti na prijavi za dugotrajno (kontinuirano) volontiranje!

  Za vrijeme kontinuiranog volontiranja od tebe očekujemo redovito javljanje uz tjedni angažman koji se dogovara sa svakim volonterom individualno. Poprilično smo fleksibilni, sve se može dogovoriti. 🙂 Zauzvrat ti nudimo različite edukacije i potporu tijekom volonterskih aktivnosti.

  Molim te da izabereš najviše 3 kategorije!  Većina volonterskih aktivnosti uključuje pripremu volontera i ne zahtijeva prethodno iskustvo.

  Iz zanimljivih hobija mogu se roditi super ideje, projekti, aktivnosti... 🙂